13:00

IBK Boden

Referat: Pajala IF - IBK Boden

Så var det äntligen hemmapremiär!

Påhejjade av en fullsatt (124 åskådare!) sporthall satte tjejerna högsta fart direkt och försatte långa stunder spelet i anfallszon. Vi drev upp tempot enormt och gästande Boden bjöd upp till dans så gott de kunde. 02.36 stänker Jani upp 1-0 i krysset. 08.31 drar Pitkänen in 2-0. Vi har ett enormt tryck! Henta prickar ribban. Vi skapar chans på chans. 16.54 gör Emma 3-0 på en retur. Vi pressar högt. En Bodenback blir stressad och serverar Pitkänen i slottet till 4-0. Perioden är slut. Shit vilket drag det var i oss denna period. Grymt!
Skott: 11 - 9

Vi inleder andra lika starkt. Tova gör 5-0 02.46. Dryga minuten senare åker vi på en väldigt hård tvåa. Det blir trassel framför kassen då Elin råkar fälla krokben på Lina och Boden reducerar. Iom utvisningen kommer vår press av sig. Gästerna gör 2-5 på frisalg tätt inpå deras första reducering. Våran lagmaskin börjar gnissla lite, men så småningom hittar vi tillbaka. Vi har långa anfall och får med oss en utvisning. Vi spelar jättebra i pp och bollen dansar på mållinjen vid ett par tillfällen men går inte in. Efter utvisningen fortsätter pressen. Boden får tacka sin duktiga målvakt för att de lyckas hålla oss mållösa resten av perioden.
Skott: 14 - 10

I tredje mattas vi lite. Boden får längre anfall och vi låter inte bollen gå som vi gjorde i de två första perioderna. För mycket bolltransport och svåra passningar. 06.42 gör gästerna 3-5. 07.46 kommer 4-5 på frislag och nu sprider sig lite ängslan på vissa håll samtidigt som Boden får ny energi. 15.29 känner jag att vi behöver en time. Vi sprider bollar och stressar. Efter timen blir det bättre. Vi får åter långa anfall och 17.43 kommer det förlösande 6-4 målet då Pitkänen visar sin målfarlighet när hon gör sitt tredje för dagen. Boden tar time direkt på målet, men lyckas inte vaska fram nå farligheter och matchen slutar 6-4
Skott: 5 - 19

Puh! Denna hemmapremiär höll på att sluta i ett riktigt anticlimax. Vi är totalt överlägsna i första och andra och borde avgjort matchen redan här. Det spelet vi visar upp de första 40 min är det bästa jag sett på den här nivån. Men ineffektivitet, otur och en storspelande Sara Isaksson gör att Boden är med i matchen inför sista perioden. När de sedan får ett par enkla mål sprider sig stressen i vårat lag. Vi visar dock prov på mental styrka när vi tillslut lyckas vända tillbaka momentum och vinna inför en fantastisk hemmapublik. Elin gör ett par avgörande räddningar i sista perioden då vi slarvar som värst. Henta visar prov på fin speluppfattning och SJ gör sin bästa match för säsongen. Evvis var tillbaka efter lång sjukdomsfrånvaro och visar vilken otrolig bollvinnare hon är. Jani hittade smarta lösningar i offensiven och belönades med Örjan för sin insats.